A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№613 Про організацію цивільного захисту в Новогуйвинській селищній раді

Дата: 17.11.2022 15:48
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

УК Р А Ї Н А

НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

В И К О Н А В Ч И Й    К О М І Т Е Т

 

РІШЕННЯ №613

 

 

   від «11» листопада  2022 року                                                                                    

 

Про організацію цивільного захисту

в Новогуйвинській  селищній раді                                                                               

 

 

          З метою реалізації повноважень, визначених частиною другою статті 19 Кодексу цивільного захисту України, організації та забезпечення функціонування Новогуйвинської селищної субланки Житомирської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської області, визначення складу органів управління та сил цивільного захисту, виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 1. Визначити,   що   основною   метою   організації   цивільногo захисту в Новогуйвинській  селищній раді є забезпечення  цивільного захисту на території громади.

2. Визначити,  що  основними  завданнями органів управління та сил
цивільного захисту Новогуйвинської територіальної громади є:

забезпечення готовності органів управління цивільного захисту, підпорядкованих їм сил і засобів до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації;

забезпечення реалізації заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій;

навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення надзвичайної ситуації;

виконання програм, спрямованих на запобігання надзвичайним ситуаціям, забезпечення сталого функціонування комунальних підприємств, установ та організацій, зменшення можливих матеріальних втрат;

опрацювання      інформації      про     надзвичайні      ситуації,                           видання

інформаційних матеріалів з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій;

прогнозування і оцінка соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій, визначення на основі прогнозу потреби в силах, засобах, матеріальних та фінансових ресурсах;

створення,  раціональне  збереження і використання резерву  матеріальних та    фінансових ресурсів, необхідних для запобігання і реагування на надзвичайні   ситуації;

оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій;

          своєчасне та достовірне інформування про фактичну обстановку і вжиті  заходи;

          захист населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій;

          гасіння пожеж;

          проведення рятувальних та інших невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, організація життєзабезпечення постраждалого населення;

           пом’якшення можливих наслідків надзвичайних ситуацій у разі їх виникнення;

           здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення;

           реалізація  визначених  законом  прав  у  сфері  захисту  населення  від наслідків надзвичайних ситуацій, зокрема осіб (чи їх сімей), що брали безпосередню участь у ліквідації цих ситуацій;

            інші завдання, визначені законом.

            3. Визначити структуру органів управління та сил цивільного захисту   Новогуйвинської територіальної громади у складі:

           3.1. Безпосереднє керівництво діяльністю  територіальної   громади з реалізації повноважень у сфері цивільного захисту здійснює селищний голова, а в старостинських округах – старости.

           3.2. Постійно діючими органами управління цивільного захисту, до   повноважень яких належать питання організації та здійснення заходів  цивільного захисту, є виконавчий комітет ради Новогуйвинської територіальної громади та структурний підрозділ селищної ради, до  повноважень якого віднесено здійснення функцій з питань цивільного  захисту.

            3.3.  Для координації діяльності органів та посадових осіб територіальної громади, пов’язаної з техногенно-екологічною безпекою, захистом населення і територій, запобіганням і реагуванням на надзвичайні ситуації,     утворюється     Комісія     з     питань     техногенно-екологічної     безпеки    і  надзвичайних ситуацій Новогуйвинскої селищної ради (далі - Комісія з питань ТЕБ і НС).

           Визначити, що головою Комісії з питань ТЕБ і НС є за посадою керівник     виконавчого комітету  селищної ради.

            Структурному підрозділу селищної ради, до повноважень якого віднесено здійснення функцій з питань цивільного захисту, у місячний термін:

            привести у відповідність Положення про комісію з питань ТЕБ і НС    селищної ради та подати його на погодження   до   Комісії   з   питань   ТЕБ   і  НС   Житомирської  районної    державної    адміністрації та затвердження  виконавчого комітету селищної ради;

             забезпечити формування посадового складу Комісії з питань ТЕБ і НС та   подання його на затвердження виконавчого комітету селищної ради.

            Забезпечення підготовки, скликання та проведення засідань, а також   контролю за виконанням рішень Комісії з питань ТЕБ і НС, виконання  функцій робочого органу цієї комісії покласти на секретаря  Комісії та  спеціаліста з питань цивільного захисту структурного підрозділу селищної ради, до повноважень якого віднесено здійснення функцій з питань  цивільного захисту.

               3.4.   Основними завданнями сил цивільного захисту визначити:

              проведення   робіт   та   вжиття   заходів   щодо   запобігання надзвичайним     ситуаціям, захисту населення і територій від них;

            проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт;

            гасіння пожеж;

            проведення робіт щодо життєзабезпечення постраждалих;

            надання екстреної медичної допомоги постраждалим у районі надзвичайної ситуації.

             Спеціалісту з питань цивільного захисту підготувати до розгляду в установленому порядку пропозиції щодо утворення відповідних служб цивільного захисту.

             3.5. Для безпосереднього управління аварійно-рятувальними та іншими невідкладними роботами у разі виникнення надзвичайної ситуації об’єктового рівня керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації визначити  заступника  Новогуйвинського селищного голови з  питань діяльності виконавчих органів ради.

             3.6. Визначити, що безпосередню організацію і координацію аварійно- рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, у разі її виникнення, здійснює спеціальна комісія та штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який є робочим органом  керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

              До складу штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації входять  спеціаліст  з    питань    цивільного    захисту та  інші керівники (спеціалісти)  структурних  підрозділів  селищної ради, представники пожежно-рятувального   підрозділу, що беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації,    представники установ та організацій (за погодженням з їх керівниками).

            Рішення про утворення та ліквідацію штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, його кількісний склад приймає керівник робіт з   ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у формі розпорядження.

            Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у своїй діяльності керується Положенням про штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій із застосуванням видів оперативно-технічної і звітної документації штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затверджених   Міністерством внутрішніх справ України.

            3.7. Для планування, підготовки та проведення евакуації членів   Новогуйвинської територіальної громади утворюється Комісія з питань евакуації.

             Комісія та інші органи евакуації створюються виконавчим комітетом  селищної ради. Керівник комісії з питань евакуації та її персональний склад  призначаються, а положення про  комісію затверджується виконавчим    комітетом селищної ради.    

            Встановити, що Комісія з питань евакуації відповідає за планування  евакуації, підготовку населення до здійснення заходів з евакуації, підготовку органів з евакуації до виконання завдань, здійснення контролю за підготовкою проведення евакуації, приймання і розміщення евакуйованого населення, матеріальних і культурних цінностей.

             3.8. Визначити, що головою Комісії з питань евакуації є за посадою  заступник    Новогуйвинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  ради (відповідно до розподілу обов’язків) .

            4. Спеціалісту з питань цивільного захисту:

            підготувати до розгляду в установленому порядку пропозиції щодо    створення, обладнання та забезпечення функціонування консультаційних пунктів з питань цивільного захисту на базі закладів культури (бібліотек, будинків культури, сільських клубів);

           спланувати навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

            5.На підставі визначеної потреби у навчанні забезпечити направлення до навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області відповідних заявок.      

            6.Визначити відповідальними за стан цивільного захисту старост старостинських округів Новогуйвинської селищної ради на їх підвідомчій території.     

         7. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету від 18.02.2021року №38 «Про організацію цивільного захисту».

        8.Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря селищної ради О.Ловинюка.

 

 

Секретар ради                                                                  Олександр ЛОВИНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь