A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

До уваги аграріїв громади !!!

Дата: 27.07.2022 14:17
Кількість переглядів: 586

     Фото без опису

     Відповідно до листа Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики № 14/730/0/2-22/39 від 22.07.2022 р. інформуємо, що в України функціонує державна автоматизована інформаційна система збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції та сільськогосподарську діяльність, яку вони здійснюють (ДАР).

     ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. Зареєстровані користувачі ДАР мають можливість подавати онлайн заявки на участь в державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства, що дозволить       Уряду більш ефективно планувати та спрямовувати програми підтримки сільгоспвиробників.

    Через Державний аграрний реєстр спрощено доступ до державних серверів, банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запроваджених програм цільової державної підтримки й оцінки їх ефективності.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ В ДАР ?

ВАРІАНТ 1. САМОСТІЙНО В ОНЛАЙН-РЕЖИМІ ЗА ПОСИЛАННЯМ

Така реєстрація можлива через браузер Google Chrome, розміщений на комп’ютері, планшеті, смартфоні сільгосптоваровиробника, та відбувається у два етапи.

Етап 1Створення облікового запису (особистого кабінету) сільгосптоваровиробника.

Для цього потрібно:

  • перейти за посиланням та обрати кнопку «реєстрація с/г виробника»;
  • пройти авторизацію та ідентифікацію за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису (далі – КЕП) або шляхом використання BankID;
  • увести адресу своєї електронної пошти та отриманий код підтвердження (з електронної пошти та SMS);
  • погодитися з умовами конфіденційності та натиснути кнопку «ОК».

У результаті з’явиться вікно з повідомленням про те, що ваш обліковий запис активовано і ви можете користуватися цим записом для подальшої роботи із системою та реєстрації профілю. Тобто після виконання всіх вищезазначених дій буде створено обліковий запис (особистий кабінет) сільгосптоваровиробника, що дасть йому можливість перейти до наступного етапу.

Етап 2Реєстрація (заповнення інформації) профілю сільгосптоваровиробника.

Після відкриття домашньої сторінки системи треба вибрати «Вхід в кабінет сільгоспвиробника», тоді з’явиться сторінка входу. Для того щоб зайти до системи, слід вибрати центр сертифікації ключів, шлях до носія ключа, ввести пароль до ключа та натиснути кнопку «Вхід». Після цього автоматично почнеться реєстрація профілю сільгоспвиробника, яка складається з 11 кроків.

Крок 1. Визначається процедура реєстрації – з оператором чи без нього. Якщо реєстрація буде відбуватися за допомогою оператора, то аграрій указує свої дані та тисне кнопку. А якщо без оператора, слід натиснути кнопку «Далі».

Крок 2. Система автоматично заповнює поле ЄДРПОУ з даними, зашифрованими в КЕП, та визначає тип особи. Система Реєстру інтегрується із чотирма реєстрами, і після натискання кнопки «Далі» починається вичитування даних за допомогою прогрес-індикатора.

Крок 3. Після закінчення цієї операції система вибиває крок три, в якому потрібно перевірити коректність інформації та натиснути кнопку «Далі».

Крок 4. Сільгоспвиробник вносить додаткову інформацію про себе: стать, дата реєстрації, основні види сільгоспвиробництва та основні види несільськогосподарської діяльності. Після цього тиснемо кнопку «Далі».

Крок 5. Заповнюється опитувальник «Практики та наміри». Після надання відповідей на запитання можуть з’явитися додаткові поля для заповнення. Після заповнення тиснемо кнопку «Далі».

Крок 6. Заповнюється інформація про сільгоспвиробника: його фактична адреса, інформація для листування.

Крок 7. Відбувається робота із земельними ділянками. Перейшовши на цей крок, сільгосптоваровиробник уже бачить, що ряд ділянок автоматично додано до системи. Ці дані переносяться із реєстрів. Якщо якась земельна ділянка не була включена до списку, її можна додати вручну. Після перевірки та доповнення даних натискаємо кнопку «Далі».

Крок 8. Користувач може зберегти відскановані документи в систему, наприклад, паспорт чи договір оренди. Деякі документи додаються до системи автоматично. Додавання документів у папку не є обов’язковим. Після цього тиснемо кнопку «Далі».

Крок 9. Уносяться дані про площі та культури посівів. Зауважимо, що цей крок не є обов’язковим для заповнення, тому його можна пропустити, обравши кнопку «Далі».

Крок 10. Система відображає тварин, які є у сільгоспвиробника. Цю інформацію потрібно перевірити та, якщо вона актуальна, натиснути кнопку «Далі», якщо ні, то у верхньому полі вікна натиснути кнопку «Ні», а вже потім кнопку «Далі».

Крок 11. Відображається загальна інформація, яка була введена на попередніх кроках. Користувач повинен погодитись із достовірністю введених даних. Якщо вся інформація відповідає дійсності, сільгосптоваровиробник підтверджує реєстрацію, натиснувши кнопку «Зареєструватися». Через деякий час з’явиться повідомлення про реєстрацію, яке буде надіслано також на вказану електронну пошту.

До відома! На сайті ДАР розміщено покрокову інструкцію з реєстрації сільгосптоваровиробника, яка доступна у відео та може стати в пригоді аграрію.

 

ВАРІАНТ 2. ШЛЯХОМ ЗВЕРНЕННЯ ДО ОПЕРАТОРА-КОНСУЛЬТАНТА ДАР У ВАШОМУ ОТГ (ЧЕРЕЗ ЦНАП)

Із переліком ОТГ і контактними даними операторів-консультантів ДАР можна ознайомитися за посиланнями:

ЯКІ ВІДОМОСТІ ПРО СІЛЬГОСПТОВАРОВИРОБНИКІВ АВТОМАТИЧНО ВНОСЯТЬСЯ В ДАР

На сьогодні ДАР взаємодіє з такими відкритими реєстрами:

  • Державний земельний кадастр (далі – ДЗК);
  • Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (далі – Реєстр прав);
  • Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР);
  • Єдиний державний реєстр тварин.

Зверніть увагу: абсолютно вся інформація про сільгосптоваровиробника інтегрується із цими реєстрами та автоматично розміщується в його профілі, створеному в ДАР.

Деякі відомості про виробників сільгосппродукції вносяться (завантажуються) до ДАР автоматично, а саме (п. 13 Порядку ведення та адміністрування Державного аграрного реєстру, затвердженого постановою КМУ від 02.06.21 р. № 553):

  • про види діяльності виробника сільгосппродукції, дату та номер запису в ЄДР, місцезнаходження юрособи, кінцевого бенефіціарного власника юрособи та інші відомості, що містяться в ЄДР, – у порядку електронної інформаційної взаємодії ДАР з ЄДР;
  • земельні ділянки виробника сільгосппродукції (кадастровий номер, площа, цільове призначення, речове право на земельну ділянку, дата виникнення та строк дії цього права, наявність обтяжень такого права та інша інформація, що міститься в державних базах даних, Реєстрі прав та ДЗК) – у порядку електронної інформаційної взаємодії відповідних державних баз даних, ДАР із Реєстром прав та ДЗК;
  • тварин виробника сільгосппродукції (тип, ідентифікаційний номер, кількість, дата народження, стан здоров’я тварини та епізоотичний стан господарства, в якому утримується тварина, дані про ветеринарно-санітарний стан господарства, дата забою, місцезнаходження та інша інформація, що міститься в Єдиному державному реєстрі тварин) – у порядку електронної інформаційної взаємодії ДАР з Єдиним державним реєстром тварин;
  • аграрні розписки (вид сільгосппродукції, яку боржник зобов’язаний поставити відповідно до товарної аграрної розписки, її кількість та якість; формула розрахунку грошового зобов’язання боржника, кількості та родових ознак сільгосппродукції, що є невіддільною частиною такої формули відповідно до фінансової аграрної розписки; строк; предмет застави та інша інформація, що міститься у Реєстрі аграрних розписок), які видані виробником сільгосппродукції або іншою особою, якщо забезпеченням виконання відповідної аграрної розписки є майбутній урожай, який вирощується на земельній ділянці, що належить виробнику сільгосппродукції на праві власності або іншому речовому праві, – у порядку електронної інформаційної взаємодії ДАР із Реєстром аграрних розписок;
  • пов’язаних із виробником сільгосппродукції осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки, – у порядку електронної інформаційної взаємодії ДАР із ДПС;
  • реєстраційний номер оператора ринку харчових продуктів – у порядку електронної інформаційної взаємодії ДАР із реєстрами потужностей операторів ринку, на які видано експлуатаційні дозволи;
  • реєстраційні номери потужностей – у порядку електронної інформаційної взаємодії ДАР із Державним реєстром потужностей із виробництва та обігу кормів;
  • фінансову звітність та суму заборгованості перед держбюджетом – у порядку електронної інформаційної взаємодії ДАР із ДПС.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь