Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Прихисти своїх

Дата: 04.04.2022 08:48
Кількість переглядів: 493

Фото без опису

З першого дня війни, коли на міста почали сипатися російські бомби, а люди стали вимушено залишили свої домівки, було створено  сайт Прихисток www.prykhystok.in.ua. Це онлайн-платформа, на якій українці безкоштовно пропонували своє житло тим, хто змушений тікати від війни.

Дуже швидко волонтерська ініціатива перетворилася на справжній тренд: в усіх областях України, не охоплених бойовими діями, люди з готовністю прихищають в своїх домівках вимушених переселенців. Далі - більше.

На Прихистку почали розміщувати безкоштовне житло для українців і люди з інших країн Європи та світу.

Всього за дні війни сайтом скористалося 1,5 млн осіб, запропоновано 50 тис. ліжкомісць в Україні та за кордоном. І цифри щодня зростають.

Сьогодні на сайті понад 11000 пропозицій безкоштовного житла! З них 8100 варіантів прихистку в Україні та майже 3000 закордоном. При чому, пропозиція закордонного житла впродовж останніх тижнів значно зросла.

А відтепер кожен в Україні, хто безкоштовно прихистив в своїй домівці вимушених переселенців із постраждалих від війни регіонів, зможе отримати державну компенсацію на покриття витрат та оплату житлово-комунальних послуг.

Сервіс Прихисток став унікальним поєднанням волонтерських зусиль по допомозі українцям, які змушені покинути свої домівки, та державної підтримки, яка підхопила ініціативу та вивела її на новий рівень.

І поки в Україні громадяни і державні інститути так злагоджено працюють над викликами, нас чекає лише перемога!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь