Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2022 08:30
Кількість переглядів: 427

Фото без опису

Шановні жителі  Новогуйвинської селищної ради!

           Сьогодні ми згадуємо ще одну трагічну сторінку в непростій історії України - День Героїв Небесної Сотні, встановлений Указом Президента України № 69/2015  з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

          Цей день має жалобний характер, оскільки пов’язаний із трагічними подіями масової загибелі громадян 18–20 лютого, але він покликаний вшановувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. Загиблі учасники Революції Гідності мають стати прикладом для наслідування через свою чітку громадянську позицію та готовність її виборювати.

          Пам’ять про Героїв Небесної Сотні має зберігатися не тільки у щорічних пам’ятних заходах, а бути живою, спонукаючи суспільство до активних дій та усвідомлення, що майбутнє України залежить від вибору та активності кожного.

              І сьогодні, будуючи нову державу, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто ціною власного життя відстояв наше життя, щасливе завтра Української Держави!

          У цей день бажаю  нашій землі миру і злагоди, а нашій державі – процвітання, сили і свободи! Покоління українських Героїв боролись за незалежну Україну, ми продовжуємо боротись за вільну й самостійну державу! Заради нашого майбутнього, заради пам’яті Героїв, які ніколи не вмирають.

              Слава Українському народові!

               Вічна слава Героям!

Секретар селищної ради         Олександр ЛОВИНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь