Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Звернення секретаря селищної ради з приводу вшанування пам'яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2021 11:07
Кількість переглядів: 902

 

Фото без опису

27 листопада – День пам’яті жертв голодоморів, день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників.

В четверту суботу листопада Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодомору 1932-1933 рр. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом, який назавжди увійшов в нашу історію як велика трагедія, наслідки якої затьмарили своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття.

Голодомор, що прокотився трьома потужними хвилями Україною, забрав тисячі й тисячі життів українців, став масштабною національною трагедією, окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою і яку підсилили переселення, тюрми, табори.

Розбудовуючи власну державу, ми маємо пам’ятати про кожен наш крок на п’єдестал незалежності, про кожну історичну віху – сумну і радісну, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося.

Збережімо мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні.

Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, додасть нам сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави, розвитку демократії, вільного життя кожної людини.

 

 

Секретар

Новогуйвинської селищної ради                  Олександр ЛОВИНЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь