A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Звернення секретаря селищної ради з Днем Гідності та Свободи!

Дата: 21.11.2021 09:23
Кількість переглядів: 482

Фото без опису

Шановна громадо!

Сьогодні особливий день, щороку  21 листопада  в Україні відзначають

День Гідності та Свободи!

Цей день встановлено згідно  з Указом Президента України  від 13 листопада 2014 року на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої Революції 2004 року та Революції Гідності  2013 року. Саме з цих подій розпочався новий відлік історії нашої країни, який дав початок трансформації політичної, культурної та соціальної сфер, розбудові вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні гуманістичних демократичних цінностей.

Свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

У День Гідності та Свободи ми згадуємо події, які були пройдені на нашому шляху європейського розвитку, і людей, чия відвага вплинула на хід історії.  Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства до масових мітингів, палаючих шин, «коктейлів Молотова» і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоювання власної гідності та свободи вартувало українцям 106 убитих і понад 2 тис. поранених. І це була лише ціна 3-х місяців Євромайдану.

Тоді ми не знали, що війна, яка триватиме не один рік, забере на небеса ще не одну сотню героїв. У нас одна мета - розбудова демократичної, незалежної та економічно сильної країни. І я щиро вірю в те, що ми разом її досягнемо!

На превеликий жаль, і до сьогодні вже тисячі українців загинули, обороняючи мирне життя і незалежність України. Але перша Небесна Сотня Героїв залишиться навіки у пам’яті українського народу головним символом справжнього, безкомпромісного патріотизму.

Ми завжди будемо пам’ятати про те, якою ціною здобули свободу і незалежність. Ми завжди будемо пам’ятати про тих, хто відстоював нашу свободу та гідність.

Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу!

СлаваУкраїні!    

Слава Героям Небесної Сотні.

 

Секретар селищної ради                            Олександр ЛОВИНЮК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь