A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Про створення комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність,суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової ко

Дата: 11.10.2021 16:07
Кількість переглядів: 352

Фото без опису

У К Р А Ї Н А                                                                ПРОЕКТ

НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА  

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И К О Н А В Ч И Й    К О М І Т Е Т

 РІШЕННЯ № ___

 

від  «___»___________ 2021 р.

 

Про створення комісії щодо розгляду заяв членів

сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли,

осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб,

які захищали незалежність,суверенітет та територіальну

цілісність України, про виплату грошової компенсації

за належні для отримання жилі приміщення

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2016  № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2018   № 214 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей» (зі змінами),  постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» (зі змінами) та постанови  Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 206  «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей» (зі змінами), керуючись статтями 34, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет.

 

ВИРІШИВ:

1. Створити комісію щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення (додаток 1).

2. Затвердити Положення про комісію щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України,  про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення (додаток 2).

3. Установити, що у разі персональних змін осіб, які входять до складу комісії або їх відсутності у зв’язку з відпусткою, хворобою чи з інших причин, особи, які виконують їх обов’язки, входять до складу комісії за посадами.

4. Контроль за виконанням  цього рішення покласти на заступника      селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради В. СТАХА.

 

 

Перший заступник селищного голови                                              Олег ПАНЬКІВ

 

Додаток 

до  рішення виконавчого комітету    

Новогуйвинської селищної ради

Житомирського району

Житомирської області

від                       №

 

СКЛАД

комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли,  осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України,   про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

Стах Василь Миколайович    -

заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова комісії

Руцька Лариса Андріївна      -

начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради, заступник голови комісії

Мічуріна Ольга Юріївна       -

заступник начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради, секретар комісії

Члени комісії:

Бесараб Олексій Дмитрович  -

начальник відділу правового забезпечення Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту селищної ради

   Волошина Ірина Петрівна      -

 

 

 

 

 Гуленко Євгенія Євгенівна    -

начальник відділу управління персоналом Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту селищної ради

головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності селищної ради

Григор’єва Олена Сергіївна  -

начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення – головний бухгалтер селищної ради

Захарчук Олексій                   -Миколайович

Мельник Олена                      -   Володимирівна

Подорожна Тамара                -Леонідівна

депутат селищної ради, учасник бойових дій

 

начальник управління фінансів селищної ради

 

керуючий справами селищної ради

  

Керуючий справами                                                            Тамара ПОДОРОЖНА

 

Додаток

до  рішення виконавчого комітету   

Новогуйвинської селищної ради

Житомирського району

Житомирської області

від                       №

 

Положення

про комісію щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

                                               1. Загальні положення       

1.1. Комісія щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб про призначення грошової компенсації  (далі - Комісія) забезпечує своєчасний, повний та об’єктивний розгляд документів згідно з чинним законодавством.

1.2. Комісія створюється виконавчим комітетом Новогуйвинської селищної  ради.

1.3. Головою Комісії є заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, який забезпечує організацію здійснення повноважень у сфері соціального захисту населення, секретарем Комісії – заступник начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради.

1.4. Комісія в своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, розпорядженнями селищного голови, рішеннями селищної ради, виконавчого комітету Новогуйвинської селищної ради, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.

1.5. Комісія розглядає заяви та документи відповідно до Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719 (зі змінами), Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів  їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 214 (зі змінами), Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання  жилі  приміщення  для   внутрішньо переміщених осіб, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 (зі змінами) та Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019      № 206 (зі змінами).

1.6.  У своїй діяльності Комісія керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.

2. Основні завдання Комісії

          2.1. Основними завданнями Комісії є здійснення повноважень, передбачених п. 6 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» (зі змінами), п. 6 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 214 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей» (зі змінами), п. 5 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» (зі змінами), п. 6  Порядку  виплати  грошової  компенсації  за  належні  для  отримання  жилі приміщення для  деяких  категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 206 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей» (зі змінами).

3. Права Комісії

Комісія має право:

3.1. Приймати рішення щодо (про) призначення або відмови в призначенні грошової компенсації.

3.2. Переглядати рішення про призначення грошової компенсації за нововиявленими обставинами (у разі зміни у складі сім’ї, зміни показників опосередкованої вартості спорудження житла тощо).

3.3. Визначати розмір грошової компенсації, виходячи з нормативів, встановлених  законодавством, за умови,  якщо попередньо  комісією  прийнято рішення про призначення заявнику грошової компенсації.

3.4. Перевіряти факт спільного або окремого проживання членів сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла, які мають право на грошову компенсацію, та факт спільного проживання членів сім’ї внутрішньо переміщеної особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на яких нараховується грошова компенсація.

3.5. Визначати відповідно до умов, визначених у законодавстві, можливість включення в розрахунок грошової компенсації особи, з якою фактично проживає малолітня або неповнолітня дитина загиблого.

3.6. Перевіряти факт наявності майнових прав на незакінчене будівництвом житло/нерухоме майно чи права власності на нерухоме майно, в тому числі на житлове приміщення, що відповідає нормі жилої площі, визначеної статтею 47 Житлового кодексу Української РСР, членів сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла, та особи з інвалідністю, а також всіх членів сім’ї, на яких розраховується грошова компенсація, або відчуження такого майна протягом   п’яти  років,  що  передують  даті  подання   заяви   про   призначення  грошової компенсації.

3.7. Перевіряти факт наявності майнових прав на нерухомість, будівництво якої не завершено, чи права власності на нерухоме майно внутрішньо переміщеної особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та всіх членів її сім’ї, на яких розраховується грошова компенсація, яке розташоване в населених пунктах на підконтрольній Україні території (крім житлового приміщення, яке зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії Російської Федерації, що підтверджується актом обстеження технічного стану житлового приміщення (будинку, квартири), або факту відчуження такого майна протягом п’яти років,  що передують даті подання заяви про призначення грошової компенсації.

3.8. Перевіряти факт надання раніше одержувачу грошової компенсації жилого приміщення або виплати грошової компенсації за рахунок коштів субвенції як члену сім’ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла, особі з  інвалідністю, або як внутрішньо переміщеній особі, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, або членам її сім’ї.

3.9. Вчиняти інші дії, що обумовлені чинним законодавством.

 

4. Організація роботи Комісії

4.1. Комісія розглядає заяви та надані до них документи на засіданнях, які скликаються за необхідністю.

4.2. Засідання Комісії є правочинним при наявності не менше   2/3 загального її складу. Рішення Комісії приймається більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії. У разі рівного розподілу голосів, голос голови Комісії є вирішальним.

4.3. Роботу Комісії організовує і спрямовує голова Комісії, а в разі його відсутності - заступник голови комісії.

4.4. Голова Комісії:

1) керує роботою Комісії, несе відповідальність за виконання покладених  на Комісію завдань;

2) дає доручення членам Комісії та перевіряє їх виконання;

3) головує на засіданнях Комісії;

4) забезпечує проведення засідань Комісії;

5) підписує протокол.

4.5. Секретар Комісії:

1) забезпечує підготовку матеріалів згідно з наданими документами на розгляд Комісії;

2) вирішує організаційні питання проведення засідань Комісії;

3) веде протоколи засідань Комісії.

4.6. Комісія на першому засіданні визначає межі завдань та обов’язків її членів.

4.7. Рішення Комісії, які приймаються в межах її повноважень, оформляються протоколом засідання Комісії, який підписується всіма членами Комісії.

 

Керуючий справами                                                    Тамара ПОДОРОЖНА

   Керуючий справами                                                            Тамара ПОДОРОЖНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь