A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№149-ОД Про зупинення рішення сесії Новогуйвинської селищної ради від 27 вересня 2021 р.

Дата: 27.09.2021 14:14
Кількість переглядів: 2069

Фото без опису

УКРАЇНА

НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від «27» вересня 2021 року                                                                                      №149-ОД

 

Про зупинення рішення сесії

Новогуйвинської селищної ради від 27 вересня 2021 р.

 

 

У відповідності до розпорядження секретаря Новогуйвинської селищної ради № 63-ОД від 31.05.2021 р. «Про здійснення повноважень Новогуйвинського селищного голови» секретар Новогуйвинської селищної ради Дєньга В.А. приступив до виконання обов’язків селищного голови Новогуйвинської селищної ради.

Згідно ч. 4 ст. 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" рішення селищної ради у п'ятиденний строк з моменту його прийняття може бути зупинено селищним головою і внесено на повторний розгляд селищної ради із обґрунтуванням зауважень. Рада зобов'язана у двотижневий строк повторно розглянути рішення.

Враховуючи вищевикладене та відповідно до ч.4 ст.59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні":

1. Зупинити рішення 14-ої сесії восьмого скликання Новогуйвинської селищної ради від 27 вересня 2021 року, а саме:

- «Про дострокове припинення повноважень секретаря Новогуйвинської селищної ради Дєньги В.А.» (обґрунтування зауважень додається).

2. Включити до порядку денного другого пленарного засідання 14 сесії Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області восьмого скликання, яке призначене на 30 вересня 2021 року о 10 годині 00 хвилин наступне питання:

- Повторний розгляд рішення 14-ої сесії восьмого скликання Новогуйвинської селищної ради від 27 вересня 2021 року «Про дострокове припинення повноважень секретаря Новогуйвинської селищної ради Дєньги В.А.» із обґрунтуванням зауважень.

 

Секретар селищної ради                                                                      Віктор ДЄНЬГА   

 

Обґрунтування зауважень по

рішенню 14-ої сесії восьмого скликання Новогуйвинської селищної ради від 27 вересня 2021 року «Про дострокове припинення повноважень секретаря Новогуйвинської селищної ради Дєньги В.А.»

Дане рішення не відповідає чинному законодавству України, а саме:

1. Згідно ч. 5-7 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності - не рідше ніж один раз на місяць.

У разі немотивованої відмови сільського, селищного, міського голови, голови районної у місті, районної, обласної ради або неможливості його скликати сесію ради сесія скликається: сільської, селищної, міської ради - секретарем сільської, селищної, міської ради; районної у місті, районної, обласної ради - відповідно заступником голови районної у місті, районної ради чи першим заступником, заступником голови обласної ради.

У цих випадках сесія скликається:

1) якщо сесія не скликається сільським, селищним, міським головою (головою районної у місті, районної, обласної ради) у строки, передбачені цим Законом;

2) якщо сільський, селищний, міський голова (голова районної у місті, районної, обласної ради) без поважних причин не скликав сесію у двотижневий строк після настання умов, передбачених частиною сьомою цієї статті.

Сесія сільської, селищної, міської, районної у місті ради повинна бути також скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу відповідної ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради, а сесія районної, обласної ради - також за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу відповідної ради або голови відповідної місцевої державної адміністрації.

2. Згідно пп. 2 ч. 3 ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» секретар сільської, селищної, міської ради скликає сесії ради у випадках, передбачених частиною шостою статті 46 цього Закону; повідомляє депутатам і доводить до відома населення інформацію про час і місце проведення сесії ради, питання, які передбачається внести на розгляд ради.

В даному випадку продовження пленарного засідання 14 сесії Новогуйвинської селищної ради  8 скликання призначено на 27 вересня 2021року о 10.0 рішенням постійної комісії з питань законності, правопорядку, запобігання корупції, регламенту та депутатської діяльності від 24.09.2021 р.

В супереч рішення комісії, пп. 2 ч. 3 ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту Новогуйвинської селищної ради деякі депутати провели засідання 14 сесії Новогуйвинської селищної ради  8 скликання 27 вересня 2021року о 7 год. 30 хв. без повідомлення секретаря  та інших депутатів Новогуйвинської селищної ради.

 

Секретар селищної ради                                                                      Віктор ДЄНЬГА  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь