A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№238 Про підготовку закладів освіти Новогуйвинської селищної ради до нового 2021-2022 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період

Дата: 20.08.2021 12:07
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

     НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

            РІШЕННЯ № 238

 

від  «19» серпня 2021 р.

 

Про підготовку закладів освіти

Новогуйвинської селищної ради до нового

2021-2022 навчального року

та до роботи в осінньо-зимовий період

 

 

Керуючись статтями 32, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення організованої роботи закладів  освіти Новогуйвинської селищної ради у новому 2021/2022 навчальному році та до роботи в осінньо-зимовий період, виконавчий комітет Новогуйвинської селищної ради

 

В И Р І Ш И В :

 

1. Відділу освіти Новогуйвинської селищної ради, керівникам закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади вжити заходів щодо якісної підготовки освітніх закладів до початку 2021/2022 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період:

1.1. Провести звіти керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти перед педагогічними колективами, батьками та громадськістю, засобами масової інформації (до 01 вересня 2021 року).

1.2. Затвердити склад комісії з питань перевірки готовності закладів освіти до нового 2021-2022 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період (додаток 1).

1.3. Провести перевірку готовності закладів загальної середньої та дошкільної освіти 27 - 28 серпня 2021 року, оформити акти готовності закладів освіти до нового навчального року, підготовки теплового господарства до опалювального періоду – до 15 вересня 2021 року.

1.4. Забезпечити виконання заходів щодо підготовки освітніх закладів до роботи в новому навчальному році та в осінньо-зимовий період з урахуванням питань енергозбереження.

1.5. Сформувати мережу освітніх закладів на 2021/2022 навчальний рік (до 31 серпня 2021 року), передбачити застосування різних форм організації освітнього процесу в умовах адаптивного карантину.

1.6. Провести облік дітей шкільного віку та учнів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017р. № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» (до 5 вересня 2021 року).

1.7. Проаналізувати стан охоплення дітей дошкільною освітою та вжити невідкладних заходів щодо максимального залучення дітей п’ятирічного віку до різних форм дошкільної освіти (до 15 вересня 2021 року).

1.8. Проаналізувати стан здобуття повної загальної середньої освіти та вжити заходів щодо продовження навчання і працевлаштування випускників шкіл, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (до 15 вересня 2021 року).

1.9. Вжити заходів щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими потребами та продовжити роботу щодо запровадження інклюзивної форми навчання, відповідно до потреби відкрити класи інклюзивного навчання.

1.10. Забезпечити створення належних умов для організації навчання учнів 1-их класів в умовах Нової української школи.

1.11. Вжити заходів щодо укладення договорів щодо належного доступу закладів  освіти до мережі Інтернет.

1.12. Забезпечити неухильне дотримання правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм в освітніх закладах для збереження і зміцнення здоров’я дітей, попередження поширенню коронавірусної хвороби (COVID - 19), придбання миючих, дезінфікуючих засобів та антисептиків, засобів індивідуального захисту.

1.13. Своєчасно забезпечити освітні заклади шкільною документацією, періодичною пресою, фаховими журналами, організувати роботу щодо забезпечення підручниками (до 1 вересня 2021 року).

1.14. Провести з дотриманням карантинних норм свято до Дня знань 1 вересня 2021 року та Першого уроку.

1.15. Оформити паспорти готовності закладів освіти до нового опалювального сезону (до 15 вересня 2021 року).

1.17. Укласти договори щодо постачання природного газу, провести тендери на придбання дров для початку опалювального сезону та бензину для порізки дров.

1.18. Провести тендери для придбання бензину та дизпалива для шкільних автобусів.

1.19. Підготувати харчоблоки та шкільні їдальні до нового навчального року, організувати харчування дітей 1 – 4 класів та пільгових категорій.

1.20. Організувати безпечне підвезення учнів та педагогічних працівників.

1.21. Взяти участь у  педагогічних конференціях та засіданнях методичних комісій  (до 31 серпня 2021 року).

1.22. Забезпечити перевірку систем опалення та водопостачання закладів освіти (до 01 жовтня 2021 року).

2. Забезпечити фінансування та проведення медичних оглядів педагогічних працівників  та технічних працівників (до 2 вересня 2021 року), проведення медичного огляду для учнів та їх обслуговування у закладах освіти (упродовж року).

3. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на відділ освіти Новогуйвинської селищної ради.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступників селищного голови з питань виконавчих органів відповідно до розподілу обов’язків.

 

 

Перший заступник

селищного голови                                                                          Олег ПАНЬКІВ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь