A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№421 Про звернення депутатів Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області до Верховної Ради України

Дата: 27.07.2021 09:17
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

                                                        У К Р А Ї Н А                                                        

     НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

     РІШЕННЯ №421

  (десята сесія восьмого скликання)

 

 

від  «21» липня 2021р.

 

Про звернення депутатів Новогуйвинської селищної ради

Житомирського району Житомирської області до

Верховної Ради України

 

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в  Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи висновки постійних комісій з питань законності, правопорядку, запобігання корупції, регламенту та депутатської діяльності від 16.07.2021 року та з житлово-комунального господарства, містобудування, благоустрою, комунальної власності та інвестиційної діяльності від 16.07.2021 року, селищна рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Верховної Ради України щодо не підтримки прийняття законопроекту №5600 Про внесення змін  до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (додається).

 

2. Доручити секретарю Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області підписати  та направити це рішення і звернення адресатам.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з житлово-комунального господарства, містобудування, благоустрою, комунальної власності та інвестиційної діяльності селищної ради.

 

 

 

Секретар селищної ради                                                                     Віктор ДЄНЬГА

 

 

 

 

Верховній Раді України

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

      На розгляді у Верховній Раді України знаходиться урядовий проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» № 5600 від 02.06.2021.

       24 червня Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики прийняв рішення рекомендувати прийняти за основу в першому читанні урядовий законопроект №5600. Далі законопроект буде спрямований для голосування на пленарному засіданні Верховної Ради України.

      У цьому законопроекті, зокрема, закладено норму щодо позбавлення бюджетів територіальних громад 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів шляхом перенесення на виробників та імпортерів обов’язку сплати такого податку до держбюджету.

       Для бюджетів усіх територіальних громад України це втрата 2,9 млрд гривень доходів. Для бюджету Новогуйвинської селищної територіальної громади це втрата 1,6 млн. грн. фінансових ресурсів. Доцільнішим є залишити чинні норми, які ефективно працюють і стабільно наповнюють бюджети громад.

        Прийняття таких ініціатив про скасування роздрібного акцизу на тютюнові вироби це «відкат назад» децентралізаційної реформи, це посилення негативних тенденцій перенесення та вилучення ряду ресурсів громад на вищий рівень, що в кінцевому результаті зведе нанівець всі докладені зусилля щодо децентралізації.

        Роздрібний акциз на тютюн потрібно залишити на рівні громад і тому, що місцева влада значно більше зацікавлена, ніж центральні органи виконавчої влади, збирати такий акциз на тютюн і сприяти легальній роботі точок продажу тютюнових виробів. Також місцевий акциз служить дієвим інструментом боротьби з тіньовою економікою та контрабандою. Завдяки співставленню даних зі сплати виробниками тютюнових продуктів загальнодержавного акцизу та місцевого акцизу розповсюджувачами цих товарів через роздрібну мережу можна визначити тіньовий оборот.

        Прийняття Законопроекту №  5600 із нормами про скасування роздрібного акцизу на тютюн спричинить зростання соціальної напруги та зменшення підтримки з боку органів місцевого самоврядування до дій центральних органів влади.

       Новогуйвинська селищна рада звертається до Вас з проханням дослухатися до місцевого самоврядування та врахувати інтереси територіальних громад і не підтримувати прийняття законопроекту № 5600 із нормами про скасування роздрібного акцизу на тютюн, оскільки запропоновані цим проектом зміни розбалансують бюджет Новогуйвинської селищної територіальної громади і погіршать ресурсне забезпечення громади.

 

 

 

 

 

За дорученням депутатів

секретар Новогуйвинської селищної ради

Житомирського району

Житомирської області                                                                Віктор ДЄНЬГА

 

 

 

прийнято на 10 сесії селищної ради 8 скликання

рішення селищної ради від 21.07.2021 №421


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь