A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Сьогодні - День донора крові.

Дата: 14.06.2021 17:28
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

Шановна громадо!

     Всесвітня організація охорони здоров’я обрала 14 червня в якості дня для вияву вдячності мільйонам людей, які рятують життя і зберігають здоров’я інших людей, здаючи свою кров.

  Успіх цього свята сприяв в 2005 році ухваленню резолюції Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, у відповідності до якої Всесвітній День донора затверджений в якості щорічного заходу та повинен знаходити широку міжнародну підтримку.

   Ініціаторами його проведення виступили міжнародні організації: Всесвітня організація охорони здоров’я, Міжнародна федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Міжнародна федерація організацій донорів крові і Міжнародне товариство переливання крові.

  Саме цього дня у 1868 р. народився австрійський лікар Карл Ландштейнер, який відкрив групи крові людини, що в подальшому дало можливість використовувати донорську кров для лікування.

  У День донора Всесвітня організація охорони здоров’я привертає увагу суспільства до необхідності регулярного здавання крові, тим самим запобігати її нестачі в лікарнях і клініках.

  День донора не призначений для залучення великої кількості нових донорів саме цього дня. Його мета - відзначення і висловлювання вдячності тим, хто дає свою кров для збереження здоров’я інших людей.

  З нагоди Всесвітнього Дня донора висловлюємо подяку всім, хто здає кров заради здоров’я чи порятунку життя інших людей. Бажаємо їм міцного здоров’я, щастя і наснаги!

Ми цінуємо ваш внесок у відновлення здоров’я наших співгромадян і сподіваємось, що цей рік буде успішнішим, і до такої благодійної справи, як донорство, долучиться більше свідомих донорів.

З повагою

Секретар Новогуйвинської селищної ради      Віктор ДЄНЬГА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь