Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

ШКОЛА ВИХОВНИКІВ ДЖУР - V

Дата: 31.05.2021 08:53
Кількість переглядів: 400

Фото без опису  Фото без опису

24-26 травня у місті Харкові було проведено  Всеукраїнський семінар-тренінг «Школа виховників джур – V»  учасником якого мені пощастило стати. Протягом трьох днів  учасники семінару занурилися в гру «Джура», на лекціях Сергія  Неділько  директора Українського державного центру національно-патріотичного виховання опрацювали нормативно-правову базу гри, з’ясовували і роз’яснювали деталі положень, тренер  Марина Баша навчала нас обов’язкам хорунжого, адже в умовах таборування дуже важливим є  ігрові елементи та рефлексія, що дають змогу заспокоїтись і розслабитись між етапами змагань. Ігри  на об’єднання команди, на виявлення лідерських якостей і розслаблення  стануть в нагоді кожному учаснику семінару-тренінгу. Робочий   день завершувався «Ватрою», не дивлячись на те, що справжню ватру запалити не було змоги вона горіла у наших серцях від пісень, які виконував  бандурист Віталій Мороз. Розповідь про виникнення «Бандури» та етапи  її розвитку, про вигнання і забуття цього неповторного інструмента, виконання козацьких ліричних романсів, сучасних і авторських творів, і звичайно  неповторний український гумор  нікого не залишили байдужим.  Другий день було присвячено поняттю  «Пласт», із цим нам допоміг розібратися  голова Наглядової ради "Пласт – НСОУ" Юрій Юзич. 

          Всіх учасників тренінгу було об’єднано в рої, кожен мав представити свій рій на вечірній ватрі. Робота вирувала ми вигадували назви і гасла, малювали емблему, шукали музичний матеріал та вчили  пісні- це був великий, потужний творчий, креативний механізм. Вечірня ватра була неймовірною. 

По завершенні нашого триденного семінару-тренінгу отаман Віталій Янов який весь час був поряд підтримував, навчав, допомагав вручив «Посвідку» учасника «Школи виховників джур -V». Втомлені, але щасливі ми розлетілися по різних куточках України, будемо і надалі спілкуватися і допомагати один одному. Джура в наших серцях назавжди!

Фото без опису

Суворіна-Шмідтке М. В. педагог-організатор Озерненської гімназії, виховник куреня

 ім. Володимира Гнатюка            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь