План протиепідемічних заходів у період адаптивного карантину
План протиепідемічних заходів
у період адаптивного карантину
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор
закладу дошкільної освіти
_______________________
(назва, номер)
___________ ____________________
(підпис) (ініціали, прізвище)
___________
(дата)
№ |
Заходи |
Відповідальні особи |
Термін виконання |
1 |
Забезпечити дотримання маскового режиму працівниками закладу дошкільної освіти (далі — заклад) |
|
|
2 |
Забезпечити перед початком зміни проведення температурного скринінгу працівникам закладу
Не допускати до роботи працівників, у яких виявлено температуру тіла понад 37,2 °С чи ознаки респіраторних захворювань |
|
|
3 |
Організувати контроль за наявністю у працівників змінного взуття, що підлягає обробці та дезінфекції |
|
|
4 |
Розробити інструкцію з охорони праці під час роботи з дезінфекційними засобами з метою запобігання поширенню інфекції, спричиненої COVID-19 |
|
|
5 |
Організувати на входах у приміщення закладу, групові осередки, туалетні, харчоблок, пральні місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів і понад 70% — для етилових |
|
|
6 |
Розташувати на входах у приміщення закладу дезінфекційні килимки та обслуговувати їх відповідно до Інструкції використання дезіфекційного засобу |
|
|
7 |
Забезпечити всіх працівників закладу п’ятиденним запасом засобів індивідуального захисту |
|
|
8 |
Організувати цільове навчання всіх категорій працівників закладу з питань виконання протиепідемічних вимог до створення безпечних умов перебування дітей і працівників у закладі
Результати навчання оформити протоколами |
|
|
9 |
Провести опитування серед батьків щодо відвідування їхньою дитиною закладу в період послаблення карантину, у літні місяці
Організувати роз’яснювальні бесіди з кожною родиною (стан здоров’я, особливості прийому, одяг дитини, рекомендації, ознайомлення з режимом дня тощо) |
|
|
10 |
Розробити та затвердити графіки проведення протиепідемічних заходів (температурного скринінгу, провітрювання, дезінфекції, вологого прибирання, прийому в заклад та повернення дітей додому тощо) |
|
|
11 |
Ретельно вести Журнал відвідувачів закладу, у якому зазначати ПІБ осіб, дату, мету візиту, результати візуального огляду, результати температурного скринінгу, місце перебування в закладі, призвіща та ініціали контактних осіб (під особистий підпис сестри медичної старшої) |
|
|
12 |
Розробити пам’ятки для всіх категорій працівників закладу щодо дотримання протиепідемічних заходів |
|
|
13 |
Провести позаплановий і цільовий інструктажі з безпеки життєдіяльності для працівників в умовах адаптивного карантину шляхом самоосвіти з відміткою у відповідному журналі (під особистий підпис працівника про проведення відповідного інструктажу) |
|
|
14 |
Організувати самостійне вивчення працівниками закладу вимог Регламенту |
|
|
15 |
Розробити відповідно до Регламенту пам’ятку для батьків та ознайомити з нею всіх батьків вихованців |
|
|
16 |
За несприятливих погодних умов організувати ранковий прийом і повернення вихованців додому на входах до приміщень (із дотриманням усіх протиепідемічних заходів) |
|
|
17 |
Забезпечити ранковий прийом вихованців з обов’язковим проведенням температурного скринінгу та візуального огляду, а тих, хто перехворів на СОVID-19 або інші інфекційні захворювання, — за наявності довідки від лікаря |
|
|
18 |
Забезпечити максимально можливе перебування вихованців на свіжому повітрі |
|
|
19 |
Забезпечити проведення поточного температурного скринінгу вихованців що чотири години із занесенням показників у відповідний журнал |
|
|
20 |
Інформувати адміністрацію закладу, сестру медичну старшу, батьків чи інших законних представників вихованця про підвищення в нього температури тіла понад 37,2 °С або симптоми респіраторних захворювань із подальшою ізоляцією, не допускаючи в нього тривожних відчуттів та враховуючи його психологічний стан
Екстрено повідомити відповідний медичний заклад |
|
|
21 |
Забезпечити відсторонення від роботи працівників у разі підвищення температури тіла або виявлення інших симптомів репіраторних захворювань |
|
|
22 |
Вести ретельний моніторинг причин відсутності вихованців у закладі |
|
|
23 |
Суворо контролювати дотримання групової ізоляції на території та у приміщеннях закладу
Мінімізувати контакти між усіма учасниками освітнього процесу |
|
|
24 |
Суворо контролювати виконання заборони:
|
|
|
25 |
Заборонити проведення:
|
|
|
26 |
Забезпечити суворий контроль за дотриманням протиепідемічних правил у закладі, використанням працівниками засобів індивідуального захисту та дезінфекційних засобів |
|
|
27 |
Забезпечувати вимоги Санітарного регламенту, зокрема розділу VI щодо повітряно-теплового режиму |
|
|
28 |
Контролювати запас сучасних дезінфекційних засобів |
|
|
29 |
Забезпечити безпечний питний режим |
|
|
30 |
Суворо контролювати дотримання правил особистої гігієни вихованцями. Зокрема, після прогулянки, перед прийомом їжі |
|
|
31 |
Забезпечити справний стан санітарно-технічного обладнання у закладі |
|
|
32 |
Тримати на постійному контролі санітарно-гігієнічний стан туалетних, групових осередків, спортивної зали та харчоблоку |
|
|
33 |
Оновити маркування прибирального інвентарю та використовувати його за призначенням |
|
|
34 |
Забезпечити виконання санітарно-гігієнічних норм щодо використання ємності з кип’яченою охолодженою водою для забезпечення питного режиму вихованців |
|
|
35 |
Забезпечити проведення санітарно-просвітницької, роз’яснювальної роботи серед вихованців, їхніх батьків, працівників закладу (бесіди, санітарні бюлетні) |
|
|
36 |
Перевірити стан наявних пам’яток-нагадувань, санітарних бюлетнів про основні шляхи зараження, симптоми та лікування інфекційних хвороб та у разі потреби оновити їх |
|
|
37 |
Забезпечити контроль за руховим режимом дітей, передбачити можливість максимального перебування вихованців на свіжому повітрі |
|
|
38 |
Проводити кварцування приміщень за відсутності вихованців |
|
|
39 |
Посилити контроль за реалізацією системи загартування |
|
|
40 |
Забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед учасників освітнього процесу щодо необхідності своєчасної вакцинації проти грипу |
|
|
41 |
Забезпечити суворий контроль за дотриманням строків проведення щеплень відповідно до затвердженого Календаря профілактичних щеплень |
|
|
42 |
Забезпечити суворий контроль за роботою харчоблоку, якістю організації харчування |
|
|