A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

№ 56. Про створення комісії з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню на території Новогуйвинської селищної ради

Дата: 23.02.2021 16:40
Кількість переглядів: 4512

Фото без опису

У К Р А Ї Н А

НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

   В И К О Н А В Ч И Й    К О М І Т Е Т

     РІШЕННЯ № 56

 

від  «18» лютого 2021 р.

                     

Про створення комісії з обстеження зелених

насаджень, що підлягають видаленню 

на території Новогуйвинської селищної ради

 

             Керуючись статтями 30, 33, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим  постановою Кабінету Міністрів України  від 01.08.2006 р. №1045, виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1.  Створити комісію з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню  на території Новогуйвинської селищної ради (додаток 1).

 

  1. Затвердити Положення про комісію з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню  на території Новогуйвинської селищної ради (додаток 2).

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника селищного голови Паньківа О.Б.

 

 

 

Перший заступник

селищного голови                                                                           Олег ПАНЬКІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Додаток 1

   до рішення виконавчого комітету

                                                                                         Новогуйвинської селищної ради

                                                                          Житомирського району

                                                                        Житомирської області

                                                                       від 18.02.2021р. № 56

 

     

СКЛАД

комісію з обстеження зелених насаджень,

що підлягають видаленню  на території Новогуйвинської селищної ради

 

Голова комісії:

  • Паньків Олег Богданович – перший заступник Новогуйвинського селищного голови

 

Заступник голови комісії:

  • Захарчук Олексій Миколайович – депутат Новогуйвинської селищної ради

 

Секретар комісії:

  • Попов Віктор Германович – завідувач військово-облікового бюро Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Новогуйвинської селищної ради

 

Члени комісії:

  • Старости (за посадою за територією здійснення повноважень)
  • Представник Державної екологічної інспекції у Житомирській області (за згодою)
  • Власник (користувач) земельної ділянки, або суб’єкт господарювання, що здійснює утримання території, на якій знаходяться аварійні дерева або зелені насадження, за кожною заявою окремо (за посадою)
  • Представник заявника

 

 

Керуючий справами                                                             Тамара ПОДОРОЖНА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Додаток 2

   до рішення виконавчого комітету

                                                                                         Новогуйвинської селищної ради

                                                                          Житомирського району

                                                                        Житомирської області

                                                                               від 18 лютого 2021р. № 56

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про комісію з обстеження зелених насаджень,

що підлягають видаленню  на території Новогуйвинської селищної ради

 

1. Загальні положення

 

  1. Комісія з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню на території Новогуйвинської селищної ради (далі - Комісія) є постійно діючим органом виконавчого комітету Новогуйвинської селищної ради, який утворюється з метою обстеження зелених насаджень на території населених пунктів територіальної громади та території селищної ради для визначення їх якісного стану, кількості, видового складу, а також визначення відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню і тих, що ростуть на земельних ділянках, які відводяться в установленому порядку фізичній або юридичній особі у власність (крім зелених насаджень посаджених (створених) цією особою).
  2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про благоустрій населених пунктів», «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006р.  № 1045, програмами селищної ради зі сфери благоустрою,   благоустрою, іншими нормативно – правовими актами та цим Положенням.

 

2. Повноваження Комісії

        1) До повноважень Комісії належить:

  • обстеження зелених насаджень на території населених пунків Новогуйвинсьокї територіальної громади проводиться на виконання заходів щодо благоустрою населених пунктів та відповідно до звернень юридичних і фізичних осіб;
  • проведення обстеження земельних ділянок на наявність зелених насаджень у разі відведення її у власність та користування;
  • підготовка та оформлення актів обстеження зелених насаджень;
  • визначення відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню або ростуть на земельній ділянці, яка відводиться у власність та користування;
  • підготовка проектів рішень виконавчого комітету селищної ради щодо видалення зелених насаджень;
  • підготовка та видача ордерів на видалення зелених насаджень, виписаних на підставі рішення виконавчого комітету селищної ради;
  • з'ясування причини набуття деревами аварійного, сухостійного і фаутного стану.

 

 

 

3. Порядок роботи, обов'язки та права Комісії

 

  1. Підставою для обстеження зелених насаджень є заява юридичної чи фізичної особи (заявника) до виконавчого комітету селищної ради.

          У разі відведення земельної ділянки у власність чи користування до заяви заявник додає: копію схеми генерального плану М 1:500 або викопіювання з схеми землекористування М 1:2000 та копію рішення селищної ради про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

  1. Після надходження заяв секретар Комісії протягом п'яти днів формує порядок (графік) обстеження зелених насаджень із зазначенням адрес і об'єктів на наступне виїзне засідання Комісії та надсилає запит до Державної екологічної інспекції і балансоутримувачу території чи власнику земельної ділянки (користувачу) щодо можливості їх участі в роботі Комісії.

           У разі надходження повідомлення про відмову від участі в роботі комісії, обстеження проводиться без таких представників.

  1. Видалення зелених насаджень здійснюється у разі:
  • будівництва об'єкта архітектури на підставі документів, визначених частиною першою статті 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;
  • знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і поросливих дерев з діаметром кореневої шийки не більше як 5 сантиметрів;
  • ліквідація аварійної ситуації на інженерних мережах міста;
  • відтворення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
  • проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередач, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційні і кабельні електромережі;
  • провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;
  • ліквідація наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.
  1. Після надходження заяви відповідно до складеного графіку Комісія виїжджає, обстежує та визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, їх відновну вартість та складає акт обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню (далі - акт), за формою, затвердженою Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

          Відновна вартість зелених насаджень визначається згідно з методикою затвердженою Мінрегіонбудом.

  1. З метою встановлення якісного стану зелених насаджень їх обстеження проводиться в листяний період з квітня до жовтня місяця, крім випадків коли зелені насадження знаходяться в аварійному стані, чим загрожують життю, здоров'ю та майну громадян.
  2. Кожному члену комісії надається один примірник акта.
  3. Секретар Комісії в п'ятиденний термін готує проект рішення виконавчого комітету про видалення зелених насаджень.
  4. Виконавчий Комітет у місячний строк після надходження зазначеного проекту рішення про видалення зелених насаджень приймає відповідне рішення.
  5. Секретар Комісії після отримання відповідного рішення видає наступного дня заявнику його копію для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.
  6. На підставі рішення виконавчого комітету секретар готує ордер на видалення зелених насаджень і видає його заявнику не пізніше наступного робочого дня після надання заявником документа про сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.
  7. Відновна вартість зелених насаджень, що належить до комунальної власності, сплачується до бюджету Новогуйвинської  селищної територіальної громади.
  8.  Сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у випадках, передбачених пунктом 6 постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».
  9. Видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев на об'єкті благоустрою здійснює балансоутримувач на підставі акту, складеного Комісією за наслідками обстеження зелених насаджень.
  10. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров'ю чи майну громадян, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням Комісією акту, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».
  11. Для забезпечення своєї діяльності Комісія має право одержувати в установленому законодавством порядку необхідну інформацію від виконавчих органів селищної ради, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій.

            У разі потреби залучати до роботи Комісії представників спеціалізованих підприємств і організацій.

  1. Комісія зобов'язана забезпечувати своєчасний та якісний розгляд звернень фізичних та юридичних осіб відповідно до наданих повноважень, забезпечувати оптимальні терміни роботи комісії. Вживати заходи щодо збереження зелених насаджень.

 

  1. Організація роботи Комісії

 

  1. Комісія утворюється у складі голови, заступника голови, секретаря та членів комісії.
  2. Склад комісії та зміни до нього затверджується рішенням виконавчого комітету селищної  ради.
  3. Комісію очолює голова, який відповідно до цього Положення ініціює та організовує діяльність Комісії, представляє Комісію у взаємовідносинах з об'єднанням громадян, засобами масової інформації та юридичними і фізичними особами, підписує акти обстеження зелених насаджень та ордери на їх видалення.
  4. У разі відсутності голови Комісії право підпису ордера на видалення зелених насаджень покладається на заступника голови комісії.
  5. Секретар Комісії:
  • скликає Комісію та організовує виїзд за попередньо складеним порядком (графіком);
  • складає та оформлює акти обстеження зелених насаджень;
  • готує проекти рішень виконавчого комітету про видалення зелених насаджень;
  • готує (виписує) ордери на видалення зелених насаджень, на підставі рішення виконавчого комітету селищної ради;
  • готує відповіді на звернення фізичних та юридичних осіб.
  1. У разі відсутності секретаря Комісії його обов'язки виконує один із членів Комісії за рішенням голови Комісії.
  2. Засідання Комісії відбувається в міру потреби та являється правомірним, якщо на ньому присутні більше половини її членів.
  3. Рішення Комісії приймається простою більшістю голосів. При однаковій кількості голосів «за» і «проти» голос голови комісії є вирішальним.

 

 

 

 

Керуючий справами                                                               Тамара ПОДОРОЖНА

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь