A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Про затвердження висновку органу опіки і піклування Новогуйвинської селищної ради про доцільність позбавлення батьківських прав Бондарчук О.М. відносно її дітей

Дата: 26.01.2021 17:12
Кількість переглядів: 2991

Фото без опису

                                                                        У К Р А Ї Н А                                ПРОЄКТ

НОВОГУЙВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И К О Н А В Ч И Й  К О М І Т Е Т

      РІШЕННЯ №___

 

від __ ____________2021 року                                                      

Про затвердження висновку органу опіки і піклування

Новогуйвинської селищної ради про доцільність позбавлення

батьківських прав Бондарчук О.М. відносно її дітей

 

          Розглянувши висновок органу опіки та піклування Новогуйвинської селищної ради про доцільність позбавлення батьківських прав Бондарчук Оксани Миколаївни, ______________ року народження, жительки смт Новогуйвинське _____________ стосовно її дітей: Бондарчук Ольги Петрівни, ______________ року народження та Бондарчук Олександри Віталіївни, ______________ року народження, керуючись ст.164, 165 Сімейного кодексу України, ст. 32, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити висновок органу опіки та піклування Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області про доцільність позбавлення батьківських прав Бондарчук Оксани Миколаївни, __________ року народження стосовно її дітей: Бондарчук Ольги Петрівни __________ року народження та Бондарчук Олександри Віталіївни, ___________ року народження.

 

  1. Відділу правого забезпечення, договірної та претензійно-позовної роботи Управління правового, кадрового забезпечення, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Новогуйвинської селищної ради підготувати необхідні матеріали для вирішення питання щодо позбавлення батьківських прав Бондарчук О.М. у судовому порядку.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Новогуйвинського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Стаха В.М.

 

 

Селищний голова                                                         Сергій      КРУТІЙ

 

                                                                                                                  ЗАТВЕРДЖЕНО 

                                                                                                                 рішенням виконавчого комітету

                                                                                                                Новогуйвинської селищної ради

                                                                        Житомирського району

                                                                       Житомирської області

                                                                                             від ___ ____________ 2021р. №___

 

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування Новогуйвинської селищної ради

Житомирського району Житомирської області

про доцільність позбавлення  батьківських прав Бондарчук О.М.

відносно її дітей

 

Орган опіки та піклування Новогуйвинської селищної ради встановив, що гр. Бондарчук О.М.,___ р.н., яка проживає за адресою: смт Новогуйвинське ______________ має неповнолітню дочку: Бондарчук Ольгу Петрівну, ____________ р.н. та малолітню Бондарчук Олександру Віталіївну, ______________ р.н. Батько  Бондарчук Ольги Петрівни відповідно до свідоцтва про народження  є Бондарчук Петро Павлович (свідоцтво про народження видане _____________ відділом реєстрації актів цивільного стану Житомирського міського управління юстиції, актовий запис № ____). Бондарчук Олександра Віталіївна записана в свідоцтві про народження відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України. У 2008 році подружжя розірвало шлюб.

 

Мати дітей, Бондарчук Оксана Михайлівна, самоусунулась від виконання своїх батьківських обов'язків. Протягом тривалого періоду не займається вихованням дітей, не проявляє турботу про них, зловживає алкогольними напоями, веде аморальний спосіб життя. Дана родина з 04.11.2019 р.н. перебуває на обліку у службі у справах дітей Житомирської райдержадміністрації, яка така що опинилась в складних життєвих обставинах.

 

Старша дочка, Бондарчук Ольга Петрівна, навчається в Центрі професійно-технічної освіти в м. Житомирі та проживає разом із біологічним батьком. Менша дитина перебуває на вихованні та утриманні у свої баби Колесник Г.М. у  с. Кодня.

 

Питання аморальної поведінки Бондарчук Оксани Михайлівни неодноразово розглядалось на засіданнях виконавчого комітету та опікунської ради Новогуйвинської селищної ради, проводились профілактичні бесіди у службі у справах дітей та районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Житомирської райдержадміністрації.  За невиконання  батьківських обов’язків  працівники  Житомирського районного відділення поліції притягували гр. Бондарчук О.М. до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП (27.07.2019) та за ч.2 ст.184 (18.10.2019, 15.11.2019). Але вона продовжувала систематично ухилятися від виконання своїх батьківських обов’язків, вживати спиртні напої, залишати дітей без нагляду дорослих.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2. З ст. 150. ст. 164 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя. За невиконання та ухилення від виконання батьківських обов'язків вони можуть бути позбавлені батьківcьких прав.

 

        Виходячи з вищевикладеного та  метою захисту прав та інтересів дітей, запобігання бездоглядності, орган опіки та піклування селищної ради вважає за доцільне підняти клопотання перед Житомирським районним судом щодо позбавлення батьківських прав Бондарчук Оксану Михайлівну, ______ р. н. по відношенню до її дітей Бондарчук Ольги Петрівни ____________ р.н. Бондарчук  Олександри Віталіївни, ____________р.н. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь