A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Управління праці та соціального захисту населення Житомирського району повідомляє про зміну порядку подання заяв для призначення державних допомог та пільг

Дата: 27.11.2020 11:10
Кількість переглядів: 645

Змінено порядок подання заяв для призначення державних допомог та пільг.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 28 жовтня 2020 р. № 1035 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України».

Постановою №1035 удосконалено механізм взаємодії управлінь праці та соціального захисту населення та органів місцевого самоврядування з метою уникнення дублювання повноважень і забезпечення сервісного підходу до надання адміністративних послуг соціального характеру та їх максимальної доступності для мешканців територіальних громад, зокрема, із застосуванням електронних сервісів (програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»).

З 1 січня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються від громадян органами соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).

З 1 січня 2021 р. усі сільські, селищні, міські ради новостворених територіальних громад повинні організувати прийом документів від громадян для призначення державних виплат управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій перестануть приймати від громадян пакети документів; прийом можна організувати через виконавчий орган ради (в тому числі віддалене робоче місце), старосту або ЦНАП.

Заяви з необхідними документами приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної ради відповідної територіальної громади (далі - посадові особи виконавчого органу) та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження управлінню праці та соціального захисту населення.

До 1 березня 2021 р. уповноважена посадова особа виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг, яка приймає заяву з необхідними документами, за наявності технічної можливості реєструє заяву та формує електронну справу (заповнює відповідні електронні форми з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики) і не пізніше наступного робочого дня надсилає електронну справу до управління праці та соціального захисту населення засобами електронного зв’язку через інформаційні системи Мінсоцполітики з дотриманням вимог Законів України “Про електронні документи та електронний документообіг”“Про електронні довірчі послуги”“Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”.

З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи. Заяви з необхідними документами (після формування електронної справи) у паперовому вигляді передаються управлінню праці та соціального захисту населення не рідше ніж раз на два тижні.

Зазначені зміни стосуються 22 видів державної соціальної підтримки.

При цьому Міністерство соціальної політики акцентує увагу, що в умовах реформування системи соціального захисту населення, створення Національної сервісної служби України та її територіальних органів буде запроваджено єдиний механізм організації надання адміністративних послуг у сфері соціального захистку населення, і виконання функцій фронт-офісу виключно посадовими особами виконавчих органів сільських, селищних рад, ЦНАП.

Звертаємо увагу на необхідність впровадження Програмного комплексу «Соціальна громада» в новоутворених громадах та відпрацювання механізму співпраці між територіальними громадами  і управлінням праці та соціального захисту населення Житомирської РДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь