A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Житомирська районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають усіх вас з Днем селища Новогуйвинське!

Дата: 10.07.2020 16:04
Кількість переглядів: 629

Шановна Зоє Григорівно,

шановні жителі смт Новогуйвинське!

 

Житомирська районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають усіх вас з Днем селища Новогуйвинське!

Сьогодні у вашому житті, без перебільшення, особливий день. Бо День селища – це свято єднання. Саме в такі моменти ми пробуджуємо в своїх серцях любов і гордість за свою малу батьківщину, сповнюємося відчуттям єдиної родини.

Ваше селище завжди славилося щирими та працьовитими людьми. Адже саме вашими спільними зусиллями створюється неповторний образ містечка. Усі ми знаємо, що офіційно ваше селище стало Новогуйвинським 7 березня 1973 року, коли населеному пункту  Гуйва-2 було присвоєно його сучасну назву.

Водночас історія смт Новогуйвинське не розпочинається з 1973 року, селище розпочало своє існування з довоєнних часів, тут до Другої світової війни знаходились військові частини з ремонтно-механічною базою.  Їх інфраструктура була повністю зруйнована в ході бойових дій.

Вже після війни відновлювалось виробництво, розростався населений пункт і згодом  маленьке селище виросло  у прекрасне містечко. Основним виробничим підприємством на території селища до цього часу залишається Житомирський бронетанковий завод, який є одним із найкращих серед споріднених підприємств в Україні.

Власне саме селище, розташовані тут об’єкти промислового призначення, увесь житлово-побутовий масив та навчально-виховні заклади виникли завдяки заводу. Інтенсивна забудова селища розпочалася у 1967 році. Відтоді і до цього часу було зведено 30 багатоповерхових житлових будинків, готель, ресторан, стадіон, будинок культури, гімназія, басейн, два дитсадки, сім магазинів, адмінбудинок, в якому розмістилися селищна рада, відділення зв’язку, будинок побуту, відділення міліції, кімната реєстрації шлюбів, аптека, медпункт та інші громадські і комерційні заклади.

Прикметно, що перший інклюзивно-ресурсний центр в області з’явився саме у Житомирському районі - на базі Новогуйвинської гімназії.

Нині в країні завершуються процеси добровільного об’єднання територіальних громад. І саме Новогуйвинське, яке є наразі головним донором районного бюджету, у перспективі стане провідною об’єднавчою ланкою великої «південної» ОТГ.

Децентралізація довела свою ефективність - сьогодні за рахунок місцевих бюджетів відкриваються нові садочки, сільські клуби, ремонтуються школи, амбулаторії та інші об’єкти соціальної сфери, ремонтуються дороги, закуповується сучасне обладнання в школи. Вже зроблено багато добрих та корисних справ, великі починання чекають на усіх нас попереду.

Варто пам’ятати, що саме з села, селища починається країна. Тому, найбільше зусиль має йти на його розбудову і  забезпечення гідних умов проживання для наших людей.

Тож нехай і надалі Новогуйвинське процвітає, народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку. А ми, влада, будемо робити все від нас залежне, аби допомогти вам у цьому.

Від щирого серця вітаємо всіх вас з Днем селища. Бажаємо усім вам добра, здоров'я, родинного затишку. Нехай у кожній домівці панують мир і спокій, збуваються всі заповітні мрії.

Зичимо всім жителям селища Божого благословення, здоров'я, щастя та благополуччя!

Зі святом!

 

З повагою  

голова Житомирської                                                                     голова Житомирської

райдержадміністрації                                                                     районної ради

Юрій ОХАНСЬКИЙ                                                                               Сергій КРУТІЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь