A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Проекти рішень сесій №54-3 «Про звільнення орендарів від орендної плати за користування майном комунальної власності на період дії протиепідемічних обмежувальних заходів»

Кількість переглядів: 289
Скликання: 7 скликання
Сесія: 54 сесія
Тип документу: Проекти рішень сесій
Дата прийняття: 26.03.2020
Дата оприлюднення: 26.03.2020
Номер документу: 54-3
Назва документу: Про звільнення орендарів від орендної плати за користування майном комунальної власності на період дії протиепідемічних обмежувальних заходів
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

    • СЕЛИЩНА РАДА
  • РАЙОНУ,  ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
    •   №_____

 

54-а сесія                                                                                  сьомого скликання

 

Від «___» _________ 2020року                                                                                 

 

Про звільнення орендарів

від орендної плати за користування майном

комунальної власності на період дії

протиепідемічних обмежувальних заходів

 

У зв’язку з введенням обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Новогуйвинської селищної ради, враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», Закон України від 17.03.2020 року №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)», Постанову Кабінету Міністрів України №211 від 11.03.2020 року (зі змінами згідно постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 21), беручи до уваги висновки постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів, керуючись ст.26, ч.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обговоривши дане питання, Новогуйвинська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Звільнити від орендної плати на період з 19.03.2020 року по 24 квітня 2020 року включно (з можливістю продовження даного строку у разі продовження обмежувальних заходів на законодавчому рівні), орендарів комунального майна Новогуйвинської селищної ради, які використовують його за наступними видами господарської діяльності, а саме:
  • для розміщення закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, кав’ярень тощо);
  • для розміщення закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, басейнів, спортивних секцій, дитячих гуртків та студій;
  • для розміщення закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення,  в тому числі перукарень, СПА-салонів, стоматологічних та манікюрних кабінетів, майстерень з ремонту одягу і взуття, (крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, а також закладів у сфері зв’язку, банківської та страхової діяльності, а також діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень)

 

  1. Встановити, що на зобов’язання, які виникли за період зазначений в пункті 1 даного рішення, не нараховується неустойка (пеня, штраф), 3% річних, інфляційні втрати та інші господарські санкції.

 

  1. Відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності Новогуйвинської селищної ради провести відповідний перерахунок орендної плати з урахуванням звільнення орендарів від сплати за оренду на період, зазначений в пункті 1 даного рішення.

 

  1. Орендарям комунального майна, які припинили свою господарську діяльність на період введення обмежувальних заходів, передбачений в пункті 1 даного рішення, звернутися до виконавчого органу Новогуйвинської селищної ради із відповідними заявами від звільнення від орендної плати за укладеними договорами.

 

  1. Встановити, що дія даного рішення не поширюється на обєкти комунальної власності, які надані Новогуйвинською селищної радою в оренду за 1 грн. в рік.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Паньківа О.Б. та комісію з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

 

Селищний голова                                                                        З. Г. Гончаренко


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь