A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Жінки «Майстерні перемоги» сплели маскувальних сіток площиною 24 тисячі м2

Дата: 15.03.2023 14:25
Кількість переглядів: 220

Волонтерки з «Майстерні Перемоги» сплели сіток площиною 24 тисячі м2. «Плетивом Перемоги» (так називають свої сітки майстрині) вже «вкрили» б усі населені пункти Новогуйвинської громади. А стрічки, які вони вправно нарізають, за протяжністю, вже б могли дістати москви.

800 маскувальних сіток виготовили жінки-волонтерки «Майстерні Перемоги» за більш ніж рік від повномаштабного вторгнення російських військ в Україну. Спочатку в «цеху» працювало 26 жінок, зараз у дві зміни стабільно працюють 12. Розповідають, що працюють у дві зміни, часто – до пізнього вечора.

Тканину для маскувальних сіток замовляють зі Львова рулонами. Вона легка, не мокне й маскувальна сітка в результаті мобільна: виріб площиною 6*10 метрів важить всього 2,5 кг. Техніку плетіння обрали «Піксель», якої одна з волонтерок Тетяна Здорик навчилася у волонтерів з Черкащини. За день майстрині виготовляють близько двох сіток.

«Безперервно в’яжемо. В нас рідко бувають вихідні. Все це для наших хлопців, для нашої перемоги», - розповідає волонтерка Тетяна Здорик.

Віру жінок в те, що їх сітки дійсно рятують наших захисників та захисниць підтримують і реальні історії військових, які, приїжджаючи з завдань, розповідають випадки із воєнного життя. Такі сітки захисники вже прозвали «Житомирськими фірмовими» або «Озерненської покрови».

Волонтерки скромно діляться: не вистачає рук, а, особливо, коштів. Адже потрібно придбати основу-сітку, а також спеціальну тканину.  На все це на місяць потрібно мати близько 16 тисяч гривень.

В магазинах містечка, за проханням волонтерок «Майстерні Перемоги», встановлені скриньки для збору коштів на маскувальні сітки. Майстрині дякують усім продавцям, які нагадують покупцям про ці скриньки, адже кожна гривня у сумі – можливість «вишити» ще одну сітку для наших захисників.

Долучитися до створення маскувальної сітки можна задонативши будь-яку посильну суму на карту однієї з волонтерок:


5363 5420 1233 6252 - Оксана Самойленко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь