A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новогуйвинська громада
Житомирська область, Житомирський район

Звернення секретаря селищної ради в день пам’яті дітей, загиблих через агресію Росії

Дата: 04.06.2021 11:22
Кількість переглядів: 756

Фото без опису

4 червня в Україні вшановуватимуть пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії

Цього року в Україні вперше на законодавчому рівні запроваджено вшанування  4 червня пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Діти приходять в цей світ для щасливого і благополучного життя, в якому немає місця насильству та агресії. Для кожного з них призначений свій шлях, з власними успіхами, відкриттями і перемогами. Проте, трапляється часом і так, що дорослі починають ділити території і, як наслідок, розв’язують найжорстокіші війни, в першу чергу в яких гинуть діти, тому що вони не здатні себе захистити.

Неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів. Починаючи з 2014-го року, через російську збройну агресію на Донбасі, Україна дізналась, як це втрачати дітей на війні. З початку нападу Росії на Україну на території деяких областей, зокрема Донецької та Луганської областей, загинули більше ніж 240 дітей, ще 56 зникли безвісти, були поранені і травмовані, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України. Сотні тисяч дітей втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу, спокійно гратися й відчувати всі барви дитинства. Душа болить від того, що багато з них живуть у бункерах та бомбосховищах, засинають під мелодію «градів» та прокидаються від свисту куль. Стати біженцями у власній країні були змушені близько 130 тисяч маленьких українців.

Новогуйвинська громада радо приймає тих, кому судилося пізнати гіркоту життя на окупованій території. Переселенці та їхні діти знаходять на теренах нашої громади не лише прихисток, а й розуміння та підтримку. І я щиро вдячний кожному за доброту та людяність, за допомогу й чуйність. Упевнений, добрі справи повернуться сторицею, й ворог у результаті отримає відсіч, а на Україну чекає гідне майбутнє. Переконаний, тільки спільними зусиллями та з вірою у перемогу зможемо здолати агресора, захистивши дітей єдиної, вільної та незалежної України, забезпечивши їм мирне та світле майбутнє!

 

З глибокою шаною та повагою

Секретар Новогуйвинської

селищної ради                                                                  Віктор ДЄНЬГА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь